Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Magyar rendőri-katonai oldalak képes leírás - Biztonság.tlap.hu
részletek »

Magyar rendőri-katonai oldalak - Biztonság.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: biztonsag.tlap.hu » Magyar rendőri-katonai oldalak
Keresés
Találatok száma - 4 db
Hadtörténeti Múzeum

Hadtörténeti Múzeum

Budapest egyik legfrekventáltabb helyén, a külföldi és hazai turisták által sűrűn látogatott Budai Vár északnyugati sarkán található a HM Hadtörténeti Intézet és Múzeum impozáns épülete. A Hadtörténeti Intézet és Múzeum alaprendeleteséből fakadó feladata a magyar és a kapcsolódó egyetemes hadtörténelem tárgyi emlékeinek kutatása, feltérképezése, feltárása, rendszerezése itthon és külföldön egyaránt, szoros együttműködésben a helyi múzeumokkal, szervekkel. Tudományos kutatások folytatása a hadtörténelem, valamint a kapcsolódó történettudomány segédtudományai területén. Gyűjtemények és a kutatómunka eredményeinek közzététele a nagyközönség, illetve a tudományos közélet számára, a Hadtörténelmi Közlemények című folyóirat folyamatos megjelentetése. Kutatóhelyként aktív közreműködés a doktori képzésben

International Police Association

International Police Association

Az International Police Association (IPA) Magyar Szekciójának 36 tagszervezete van, köztük a Vas Megyei Szervezet, melynek jogilag és gazdaságilag is önálló része az IPA Szombathelyi Csoportja.Az IPA Magyar Szekciója megalakításában 1991. december 1-én négy IPA szervezet vett részt, a Budapesti, a Győr-Moson-Sopron Megyei, a Vas Megyei és a Veszprém Megyei. A Vas Megyei Szervezeten belül a Szombathelyi Csoport 1992. január 14-én alakult meg 47 taggal.

ORFK Balesetmegelőzés

ORFK Balesetmegelőzés

Egy óra, mely a megemlékezésről szólt. Sokan rótták le kegyeletüket az értelmetlenül elhunytak emléke előtt.Koszorúzás és megemlékezés a Közúti Balesetek áldozatainak Emlékművénél2009. október 03-án, sorban a 14. alkalommal rendezte meg az ORFK-OBB a koszorúzással egybekötött megemlékezést a közúti balesetek áldozatainak emlékművénél. Az emlékművet Mihály Gábor szobrászművész alkotta meg, mely felavatására 1996. júniusában, míg az első koszorúzási ünnepség megtartására 1996. őszén került sor.Koszorúzás a rendőrség magas szintű vezetőinek a részvételévelÉrdekesség, hogy a PRI (Balesetmegelőzési Világszervezet) éppen akkor tartotta Világkongresszusát Budapesten, így a megemlékezés a rendezvény résztvevői jelenlétében zajlott. Az emlékmű két részből áll. A talapzaton álló szárnyas női alak feltartott ujja a közlekedőket figyelmezteti a közúti balesetek, sérülések - és sajnos tragédiák - reális veszélyére. A talapzat tövénél pedig egy roncsautó utal a már bekövetkezett balesetre. A megemlékezésen a rendőrség és az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság vezető tisztségviselői, a megyei balesetmegelőzési bizottságok küldöttei, továbbá a közúti közlekedésbiztonsági tevékenységben érintett szervek, szervezetek, intézmények, érdekképviseletek és társaságok képviselői, továbbá magánszemélyek is részt vettek.

Rendőrség

Rendőrség

Az emberiség a kezdetek óta küzd saját bűnei ellen, főként azért, hogy jó lelkiismerettel, félelem és kiszolgáltatottság nélkül élhessen.A bűnös emberi magatartás, a közmorál koronként visszatérő válságai jól olvasható lenyomatokat hagytak történeti tudatunkban, a jog világában és az egyetemes emberi kultúrában is. Mégsem mondhatjuk, hogy a ma embere az egymást váltó generációk áthagyományozott tudását és tapasztalatait magáénak tudva minden tekintetben felkészülten és hatékonyan lenne képes kezelni a bűnözés problémáját. Gyakorta hiába keresünk pontos válaszokat a bűn evilági okaira, nem mindig tudunk valósághű képet alkotni a bűnözés társadalmi hatásairól, sokszor nem vagyunk képesek arra, hogy a bűnt helyesen értelmezzük, a bűnösöket ésszerűen büntessük, továbbá, hogy kellő időben és módon megbocsássunk.

Tuti menü